logo

Get Adobe Flash player

ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

 

Εκδήλωση: "5ο Φιλανθρωπικό Bazaar και Αθλητικές Εκδηλώσεις" (Ιούνιος 2017)

christmas16
Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 15/06/2017 και ώρα 17:00μμ θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου το 5ο Φιλανθρωπικό Bazaαr το οποίο θα συνοδεύεται με διάφορες εκπλήξεις και πολλές εκδηλώσεις για όλα τα παιδιά των σχολείων μας, για παλιούς μαθητές μας, που θα ήταν μεγάλη χαρά να μας επισκεφτούν, και βεβαίως για όσους φίλους και γνωστούς θέλετε να φέρετε μαζί σας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 5ου Φιλανθρωπικού Bazaar έχει ως εξής:
-17:30μμ – 18:00μμ Προσέλευση μικρών & μεγάλων
-18:00μμ – 18:30μμ Μουσικοκινητικό πρόγραμμα από τα βρεφικά τμήματα της κ Βασιλικής Αθανασίου, της κ. Αναστασίας Παράσχου, της κ. Ζωής Μπούρα και της κ. Χριστίνας Φούντου (Τα παιδιά έχουν ετοιμάσει παιχνίδια με αερόστατα, Ομαδικά παιχνίδια, Μουσικοκινητικά δρώμενα).
-18:30μμ-19:30μμ Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κλόουν & face painting
-19:30μμ – 20:00μμ Απονομή αναμνηστικών για τα τμήματα της κ. Βασιλικής Αθανασίου, της κ. Αναστασίας Παράσχου, της κ. Ζωής Μπούρα και της κ. Χριστίνας Φούντου.

Παράλληλα θα ξεκινήσουν στις παιδικές χαρές του Νηπιαγωγείου (στο πίσω μέρος του σχολείου μας), το Αθλητικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με την επιμέλεια του κ. Γιώργου Κοντού, του γυμναστή του σχολείου μας.
-17:30μμ - 18:30μμ Πρόγραμμα επίδειξης … με τις υπέροχες μαζορέτες μας… Αθλητικό πρόγραμμα με το κ, Γιώργο Κοντό & Θεατρικά δρώμενα με την κ. Ελισάβετ Μήλιου από όλα τα παιδιά των τμημάτων της κ. Στέλλας Νικόλτσιου, της κ. Λυδίας Χατζηνικολάου και της κ. Εύης Μπασάκου,
-18:30μμ – 19:00μμ η κ. Κατερίνα Κοτρίδου … με την ομάδα χορού
-19:00μμ – 19:30μμ Επίδειξη από την ομάδα του Tae Kwon Do με το Δάσκαλο, Στέλιο Μουστακαλή
-19:30μμ – 20:30μμ Αθλητικές επιδείξεις με τον κ. Γιώργο Κοντό και θεατρικά δρώμενα από την κ. Ελισάβετ Μήλιου με όλα τα παιδιά από τα τμήματα της κ. Ιωάννας Καμπάκα, της κ. Εύας Σάμπου και της κ. Ζωής Κοκκίνου
-20:30μμ – 21:30μμ Μεγάλος αγώνας ποδοσφαίρου από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου… Πρόγραμμα επίδειξης από τις μαζορέτες μας…. Απονομές και μετάλλια

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργούν:
-Καλλιτεχνικά εργαστήρια για όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν στο χώρο με πρωτότυπες κατασκευές που μπορούν να φτιάξουν!!!
-Θα υπάρχει Bazaαr με πολλές κατασκευές που έχουν φτιάξει τα παιδιά με τις νηπιαγωγούς τους. Τα πράγματα αυτά θα διατεθούν προς πώληση σε πολύ ενδεικτικές τιμές!
-Θα υπάρχει caetering με εδέσματα, όπου κι αυτά θα δίνονται με ενδεικτικό κόστος προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό.
-Εμψυχωτής για τη διασκέδαση των παιδιών και πιθανότατα και φουσκωτά παιχνίδια.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

--------------------------------------------------------------------------------------

Εκδήλωση: "Αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή εκδήλωση" (Ιούνιος 2017)

christmas16
-Σας ενημερώνουμε ότι η αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή εκδήλωση του σχολείου μας, θα πραγματοποιηθεί στις 10 & 11 Ιουνίου, στην αίθουσα θεάτρου του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Στις 10/06/2017 ημέρα Σάββατο τα τμήματα:
-Στις 10:00πμ το τμήμα της κ. Αλεξίας Παπαδημητρίου
-Στις 11:45πμ το τμήμα της κ. Σάντρας Ζαφειρίου
-Στις 14:00μμ το τμήμα της κ. Δανάης Τριγώνη
-Στις 16:30μμ το τμήμα της κ. Ζωής Κοκκίνου
-Στις 19:00μμ το τμήμα της κ. Φένιας Καμπερίδου

Στις 11/06/2017 ημέρα Κυριακή τα τμήματα:
-Στις 10:00πμ το τμήμα της κ. Στέλλας Νικόλτσιου
-Στις 11:45πμ το τμήμα της κ. Λυδίας Χατζηνικολάου
-Στις 14:00μμ το τμήμα της κ. Εύης Μπασάκου
-Στις 16:30μμ το τμήμα της κ. Ιωάννας Καμπάκα
-Στις 19:00μμ το τμήμα της κ. Εύας Σάμπου

--------------------------------------------------------------------------------------

Εκδήλωση: "Η γιορτή της Μητέρας" (Μάιος 2017)

christmas16
Στα πλαίσια της γιορτής της μητέρας, η οποία θα γιορταστεί στις 14 Μαϊου ημέρα Κυριακή, το Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιωτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Θεσσαλονίκης & Μακεδονίας – Θράκης οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για όλα τα παιδιά της πόλης, στο ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΩΝ (απέναντι από το φανάρι της Μπότσαρη … στην παραλιακή.) Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00πμ – 15:00μμ και τα παιδιά μέσα από πρωτότυπα εργαστήρια θα φτιάξουν μικρά δωράκια που θα τα χαρίσουν στον πιο πολύτιμο άνθρωπο στη ζωή τους, «στη μαμά τους». Στην εκδήλωση εκτός από τα δημιουργικά εργαστήρια θα έχουμε συμμετοχικά παιχνίδια, ποδηλατοδρομίες, τσουβαλοδρομίες, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, επίσης θα γίνουν θεατρικά δρώμενα από θεατρικούς ανιματέρ και θεατρικές ομάδες. Το σχολείο μας θα έχει φυσικά ενεργή συμμετοχή και σας καλούμε όλους εκεί για να περάσετε ένα δημιουργικό πρωινό παρέα με τα παιδιά σας… Η είσοδος είναι ελεύθερη!

--------------------------------------------------------------------------------------

Έκθεση: "Συμμετοχή στην 14η Έκθεση Βιβλίου" (Μάιος 2017)

christmas16
Η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα από τις 11 έως τις 14 Μαΐου 2017, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO. Διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), τη Διεύθυνση Γραμμάτων, τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού (του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού), τη Helexpo, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Στα πλαίσια λοιπόν όλης αυτής της διοργάνωσης σας ενημερώνουμε ότι στις 14/5/2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00μμ, το σχολείο μας θα έχει ενεργό συμμετοχή σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ και τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Κατερίνα Τζαβάρα. Μια ομάδα παιδιών θα παρουσιάσει ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, από το βιβλίο της κ. Τζαβάρα ενώ όλοι μαζί θα παίξουμε και θα τραγουδήσουμε με εμψυχώτρια την ίδια. Το θεατρικό δρώμενο είναι από το βιβλίο της: «Εγώ, εγώ, εγώ … κι ένα χωνάκι παγωτό». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της παιδικής γωνιάς με αριθμό Νο 2, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 13. (είσοδος από τα Πανεπιστήμια). Φυσικά σας περιμένουμε όλους εκεί για να απολαύσετε την παράσταση!

--------------------------------------------------------------------------------------

Εκδήλωση: "5η Ημέρα Αθλητισμού" (Μάιος 2017)

athletics
Το σχολείο μας στις 12/05/2017 στα πλαίσια διαφόρων διαθεματικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν μέσα στα τμήματα από τις νηπιαγωγούς σχετικά με το κομμάτι του αθλητισμού και του Ολυμπισμού και σε συνεργασία με τον γυμναστή του σχολείου μας του κ. Γιώργου Κοντού, θα πραγματοποιήσει την 5η ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ η οποία έχει πια κατοχυρωθεί ως θεσμός. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές από διάφορους χώρους, να συνομιλήσουν και να παίξουν μαζί τους, να τους πάρουν συνέντευξη, να τους δείξουν φωτογραφικό υλικό από τις συμμετοχές τους, κύπελλα και μετάλλια, να τους υπογράψουν αυτόγραφα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00πμ και θα τελειώσει περίπου στις 13:00μμ!

--------------------------------------------------------------------------------------

Εισήγηση: ""Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων – σεξουαλική παρενόχληση – παρενόχληση στο διαδίκτυο"" (Απρίλιος 2017)

christmas16
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 18:30μμ, στις εγκαταστάσεις της Τούμπας, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση με την κ. Αγγελική Κουρή με θέμα: «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων – σεξουαλική παρενόχληση – παρενόχληση στο διαδίκτυο». Στη συγκεκριμένη συνέλευση μπορούν να παρευρεθούν οι γονείς και από τα δύο παραρτήματα του Νηπιακού Κήπου. Αγαπητοί γονείς θεωρούμε ότι όλοι όσοι είμαστε γονείς ή ειδικοί που ασχολούμαστε με το παιδί, ότι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να έχουμε ενεργή συμμετοχή.

--------------------------------------------------------------------------------------

Επιστημονική Ημερίδα "Ο Ρόλος και η αξία του παιχνιδιού στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και Αυτισμό" (Μάρτιος 2017)

christmas16
Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιωτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Θεσσαλονίκης & Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις 19 Μαρτίου 2017 ημέρα Κυριακή με θέμα «Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟ». Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pedi.gr και να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής και πληροφοριακό υλικό. Φυλλάδιο Ημερίδας

--------------------------------------------------------------------------------------

Παρουσίαση Βιβλίου: "ΔΕΝ" (Μάρτιος 2017)

christmas16
Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης, Μητροπόλεως 92 τα παιδιά του Νηπιακού Κήπου μαζί με τους γονείς τους, είμαστε καλεσμένοι στη γωνιά βιβλίου. Εκεί θα μας υποδεχτεί ο αγαπημένος μας συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει μαζί με τα παιδιά το καινούριο του βιβλίο «ΔΕΝ…». Πρόσκληση

--------------------------------------------------------------------------------------

Παρουσίαση Βιβλίου: "Μεγαλώνω με τη γιαγιά μου" (Μάρτιος 2017)

book
Ο Νηπιακός Κήπος, επιδιώκοντας τη συνεργασία με το οικογενειακό περιβάλλον, επέλεξε να πρωτοτυπήσει και να συνδέσει τη σχέση σχολείου - οικογένειας, βελτιώνοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης και ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα, τόσο της οικογένειας όσο και του σχολείου ως φορέων εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης. Αφορμή για την επίτευξη αυτού του στόχου, δόθηκε το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Μεγαλώνω με τη γιαγιά μου». Στο βιβλίο αυτό θίγεται το θέμα του σεβασμού και της προσφοράς στην Τρίτη Ηλικία. Θέμα σημαντικό για τα παιδιά που βλέπουν τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος στα αγαπημένα πρόσωπα του παππού και της γιαγιάς, οι οποίοι πολλές φορές τα μεγάλωσαν. Πιστεύουμε ότι η ιστορία που θα διαβάσουν θα βοηθήσει τα παιδιά να εκδηλώσουν τα συναισθήματα τους για τη γιαγιά και θα τους δείξει πως με την αγάπη μπορούμε να διατηρήσουμε τη σχέση μαζί τους ζωντανή, ακόμη κι αν χρειαστεί οι ρόλοι ν’ αλλάξουν. Ο Νηπιακός Κήπος, λοιπόν, σχεδιάζοντας κατάλληλες και αποτελεσματικές πρακτικές, με στόχο τη σύνδεση σχολείου- οικογένειας, καλεί τις γιαγιάδες των μαθητών του τμήματος της κυρίας Ζωής Κοκκίνου και της κυρίας Δήμητρας Ωραιοπούλου, την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30, στο χώρο του σχολείου, για να απολαύσουν ένα δημιουργικό απόγευμα με τα εγγονάκια τους. Είναι μεγάλη χαρά των εκπαιδευτικών και των μαθητών να υποδεχτούν στο σχολείο τους τις γιαγιάδες και να βιώσουν τις μαθησιακές εμπειρίες των παιδιών. Μπορούν αν το επιθυμούν να έρθουν και οι δύο γιαγιάδες του κάθε παιδιού, αρκεί να δηλωθεί στο σχολείο για να υπάρχει κατάλληλη ετοιμασία από μέρους μας. Τα παιδιά θα χρειαστεί να φέρουν μαζί τους ένα μαξιλάρι το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να κάτσουν στο χώρο της εκδήλωσης.

--------------------------------------------------------------------------------------

Παρουσίαση Βιβλίου: "Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω" (Φεβρουάριος 2017)

book
Στις 23/02/2017 ημέρα Πέμπτη για τα τμήματα από τις εγκαταστάσεις της Τούμπας και στις 28/02/2017 ημέρα Τρίτη για τα τμήματα από τις εγκαταστάσεις του Ρυσίου, στα πλαίσια των προγραμμάτων της στοματικής υγιεινής που εκπονήθηκε στα σχολεία μας θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση από τη συγγραφέα Ανθή Ζήση και τον Γιάννη Θεοδώρου, θεατροπαιδαγωγό, του βιβλίου της «Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω».

--------------------------------------------------------------------------------------

Βιωματικό εργαστήρι: "Ήρθες πάλι… τρελό Καρναβάλι!!!" (Φεβρουάριος 2017)

lab
Στις 08/2/2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30μμ στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι με γονείς και παιδιά με τίτλο «Ήρθες πάλι… τρελό Καρναβάλι!!!». Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς, προσεγγίζοντας με τα παιδιά τι ακριβώς γιορτάζουμε και μαθαίνοντας τα ήθη και έθιμα που αναβιώνουν στην πατρίδα μας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

--------------------------------------------------------------------------------------

Βιωματικό εργαστήρι: "Συναισθηματική νοημοσύνη – Γιατί είναι πιο σημαντική από τον δείκτη ευφυϊας" (Ιανουάριος 2017)

lab
Σας ενημερώνουμε ότι στις 16/01/2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30μμ στις εγκαταστάσεις της Τούμπας θα πραγματοποιηθεί σχολή γονέων με την κ. Αγγελική Κουρή με θέμα: «Συναισθηματική νοημοσύνη – Γιατί είναι πιο σημαντική από τον δείκτη ευφυϊας». Θα είναι χαρά μας να παρευρεθείτε στην πρώτη αυτή συνέλευση της καινούριας χρονιάς και να σκεφτείτε και θέματα για επόμενη σχολή γονέων που τυχόν θα θέλατε να συζητήσουμε.

--------------------------------------------------------------------------------------

Βιωματικό εργαστήρι: "Ταξίδι … στον κόσμο" (Ιανουάριος 2017)

lab
Στις 18/01/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30μμ θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ένα βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: «Ταξίδι … στον κόσμο». Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του project «Εμείς … και οι άλλοι» που εκπονείται μέσα στα τμήματα αυτή την περίοδο, με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα άλλων λαών να γνωρίσουν την κουλτούρα τους, τα παραδοσιακά φαγητά τους, το νόμισμα τους, το εθνικό τους σύμβολο κλπ.

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: (Ιανουάριος 2017)

ab
Σας ενημερώνουμε ότι στις 18/01/2017 ημέρα Τετάρτη παιδιά από το σχολείο του Ρυσίου και στις 25/01/2017 παιδιά από το σχολείο της Τούμπας θα παρακολουθήσου από το θέατρο του Βορρά την παράσταση «Μια τρελή-τρελή Αλφαβήτα» (οι παραστάσεις θα γίνουν στο χώρο του σχολείου). Στη μαγική χώρα της Αλφαβήτα ζουν ευτυχισμένα παίζοντας μεταξύ τους τα γραμματάκια, τα οποία έχουν σαν αρχηγό τους την γραμματονεράιδα τους την κυρία Αλφαβήτα! Τη στιγμή όμως που πάνε να τη γνωρίσουν σε όλα τα παιδιά για να μπορούν κι αυτά με τη σειρά τους να παίξουν μαζί της, αυτή εξαφανίζεται! Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να βρεθεί! Να μάθουν όλα τα παιδιά ένα ένα τα γράμματα της Αλφαβήτας για να μπορούν ανακατεύοντάς τα να σχηματίζουν λέξεις, σκέψεις, ιστορίες! Θα τα καταφέρουν; Μια μαγική παιδική παράσταση με ζωντανό τραγούδι, χορό γεμάτη χιούμορ, εντυπωσιακά σκηνικά και πολύχρωμα κοστούμια αλλά και αγάπη για τον μαγικό κόσμο της ελληνικής γλώσσας και που μετατρέπει την εκμάθηση σε παιχνίδι.

--------------------------------------------------------------------------------------

Βιωματικό εργαστήρι "Χριστούγεννα ήρθαν πάλι..." (Δεκέμβριος 2016)

christmas16
Στις 21/12/2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30μμ θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ένα βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: «Ο Αη Βασίλης ξεκινά… λέτε να μας φάει τα γλυκά;». Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του project «Χριστούγεννα ήρθαν πάλι…» που εκπονείται μέσα στα τμήματα αυτή την περίοδο. Στην εκδήλωση μπορούν να παρευρεθούν μόνο οι γονείς και τα παιδιά από το τμήμα της κ. Ζωής Μπούρα, της κ. Χριστίνας Φούντου. Παρακαλούμε πολύ θα ήταν πολύ σημαντικό να συμμετέχουν όλα τα παιδιά στο πρόγραμμα και αυστηρά με συνοδεία ενός από τους δύο γονείς.

--------------------------------------------------------------------------------------

Χριστουγεννιάτικη γιορτή (Δεκέμβριος 2016)

christmas16
Ο Νηπιακός Κήπος σας προσκαλεί στις Χριστουγεννιάτικες θεατρικές μας εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει διαμορφωθεί ως εξής:


Σαββάτο
10:00 Χριστούγεννα στο Δάσος
12:00 Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
17:00 Η κυρά-Καλή και οι Δώδεκα μήνες
19:00 Η χαμένη φορεσια του Αη-Βασίλη

Κυριακή
10:00 Το πιιο όμορφο γράμμα για τον Αη-Βασίλη
12:00 Οι Καλοκαλικάντζαροι ... και η νύχτα των Χριστουγέννων
14:00 Η αγέλαστη Πολιτεία ... και οι Καλικάντζαροι
16:30 Ο Παπουτσής και τα ξωτικά
17:00 Το μυστήριο των κλεμμένων δώρων

Σας περιμένουμε όλους ... για αξέχαστες στιγμές με τους μικρούς μας φίλους...

--------------------------------------------------------------------------------------

Παρουσίαση του βιβλίου του «Η παχουλή Βατραχίνα» (Οκτώβριος 2016)

batraxina
Στις 12/10/2016 στα πλαίσια του προγράμματος της φιλαναγνωσίας θα επισκεφθεί το σχολείο μας ο συγγραφέας Στέφανος Παπαδόπουλος και θα κάνει τη βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του «Η παχουλή Βατραχίνα». Ένα ξεχωριστό παραμύθι που δείχνει ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει καμιά σημασία μπροστά στην ομορφιά της ψυχής. Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στα τμήματα της κ. Ζωής Κοκκίνου και της κ. Εύας Σάμπου.

--------------------------------------------------------------------------------------

Εργαστήρι μαγειρικής (Οκτώβριος 2016)

mamas
Στις 11/10 ημέρα Τρίτη για τα τμήματα του Ρυσίου (της κ. Ζωής Κοκκίνου, της κ. Εύας Σάμπου, της κ. Μάγδας Γόκτση, της κ. Εύης Μπασάκου, της κ. Λυδίας Χατζηνικολάου και της κ. Στέλλας Νικόλτσιου) και στις 13/10 ημέρα Πέμπτη για όλα τα τμήματα της Τούμπας, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε εργαστήρι μαγειρικής με τον ομάδα «Ονειρομαγειρέματα» της mama΄s taper. Τα παιδιά θα μαγειρέψουν με φαντασία, χρώμα, γεύση, εμπειρίες, συνεργατικότητα και γνώσεις. Μαγειρεύουμε και μιλάμε για βιταμίνες, πρωτεϊνες, λιπαρά, για την εποχικότητα των λαχανικών και το τι είναι υγιεινό να τρώνε μικροί και μεγάλοι.

--------------------------------------------------------------------------------------

Έναρξη σχολικής χρονιάς - Συμμετοχή στα Clubs (Σεπτέμβριος 2016)

clubs
Σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη θα γίνει η δοκιμαστική διαδικασία για όσους θέλουν να συμμετέχουν στα διάφορα clubs. Όσοι γονείς λοιπόν δεν δηλώσατε ακόμη και θέλετε να δηλώσετε μπορείτε να φέρετε το παιδί σας την πρώτη εβδομάδα για δοκιμαστικό μάθημα. Από τη Δευτέρα 3/10 θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα ειδικά μαθήματα που είναι ενταγμένα στο ημερήσιο πρόγραμμα του σχολείου (Δραστηριότητα Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Αγγλικών, Θεατρικού Παιχνιδιού & οι ομάδες της κ. Γούτα για το ιχνογράφημα).

--------------------------------------------------------------------------------------

Έναρξη σχολικής χρονιάς - Αγιασμός (Σεπτέμβριος 2016)

agiasmos
Αγαπητοί γονείς, στις 25/09/2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30πμ θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου ο Αγιασμός του Σχολείου μας για την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς. Θα χαρούμε πολύ να παρευρεθείτε όλοι εκεί, μικροί και μεγάλοι. Η εκδήλωση αφορά τους γονείς και των δύο παραρτημάτων. (Ρυσίου & Πεστών) Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
- 10:30πμ Προσέλευση
- 11:00πμ Αγιασμός
- 12:00μμ Θα πραγματοποιηθεί ένα καλλιτεχνικό Happening για τους μικρούς μας φίλους με εμψυχωτές και κλόουν.
- 12:00μμ επίσης οι γονείς θα παρακολουθήσουν την πρώτη συνέλευση των ιατρικών συνεργατών. Το πρόγραμμα της συνέλευσης έχει οριστεί ως εξής:
- 12:00-12:20μμ Ο Εργοθεραπευτής κ. Παντελής Πασχαλίδης με την εισήγηση «Ανίχνευση των δεξιοτήτων, παιδιών προσχολικής ηλικίας με μέσο την εργοθεραπεία»
- 12:25μμ - 12:45μμ Η Λογοθεραπεύτρια – Λογοπαθολόγος κ. Παρή Γιουβαλάκη με την εισήγηση «Τα στάδια της γλωσσικής ανάπτυξης των παιδιών από τη γέννησή τους μέχρι την πρώτη σχολική ηλικία, και τρόποι ενίσχυσής της από τους ίδιους τους γονείς.»
- 12:50μμ – 13:10μμ Η παιδίατρος κ. Έφη Κωνσταντινίδου με την εισήγηση «Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τις λοιμώξεις και τους εμβολιασμούς για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας»
- 13:15μμ-13:40μμ Η παιδοψυχίατρος κ. Αγγελική Κουρή με την εισήγηση «Η προσαρμογή των παιδιών στον παιδικό σταθμό και τι πρέπει να γνωρίζετε γι αυτήν»
- 13:45μμ – 14:05μμ Η Παιδοοδοντίατρος κ. Ελένη Στεφανάτου με την εισήγησή της «Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πρόληψη στην οδοντοστοιχία παιδιών προσχολικής ηλικίας»
Σας περιμένουμε όλους!!!

Στις 15/09/2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00πμ θα γίνει ο Αγιασμός στις εγκαταστάσεις της Τούμπας. Στον Αγιασμό δεν θα παρευρεθούν γονείς.

--------------------------------------------------------------------------------------

Συνελεύσεις Τμημάτων (Σεπτέμβριος 2016)

agiasmos
Αγαπητοί γονείς, σχετικά με τις συνελεύσεις των τμημάτων σας ενημερώνουμε ότι:

Στις 26/09/2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00μμ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου για τα βρεφικά τμήματα ηλικίας (2014, 2015, 2016). Στη συνέλευση η κ. Δέσποινα Γούτα παιδοψυχολόγος – ειδική παιδαγωγός, θα αναφέρει τα αναπτυξιακά στάδια εξέλιξης των παιδιών από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ηλικία των τριών χρόνων. Στη συνέλευση θα παρευρεθούν οι νηπιαγωγοί των τμημάτων: κ. Χριστίνα Φούντου, κ. Ζωή Μπούρα, κ. Βασιλική Αθανασίου, κ. Αναστασία Παράσχου, κ. Αγγελική Κλωνάρη.

Στις 19/09/2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30μμ θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου η συνέλευση για τα τμήματα Νηπίων και Προνηπίων και για τα παιδικά τμήματα του 2013. Στην συνέλευση εκτός από τις νηπιαγωγούς των τμημάτων: κ. Ζωή Κοκκίνου, κ. Εύα Σάμπου, κ. Μάγδα Γόκτση, κ. Εύη Μπασιάκου, κ. Λυδία Χατζηνικολάου, κ. Σοφία Καριπίδου, κ. Στέλλα Νικόλτσου, κ. Αθηνά Χατζηγιάννη, κ. Κατερίνα Παπαδοπούλου
Θα παρευρεθούν και οι ειδικοί συνεργάτες του σχολείου μας:
- κ. Δέσποινα Γούτα (Παιδοψυχολόγος – Ειδική παιδαγωγός)
- κ. Παντελής Τζόβενος (Μουσικός)
- κ. Χρυσανθη Τσανούσα (Καθηγήτρια Αγγλικών)
- κ. Ελισάβετ Μήλιου (Θεατρολόγος).
- κ. Γιώργος Κοντός (Καθηγητής φυσικής αγωγής)
Η κ. Γούτα θα αναφέρει εισήγηση για το κομμάτι της προσαρμογής αλλά και τις ιδιαιτερότητες των παιδιών από την ηλικία των τριών χρόνων. Επίσης θα αναφέρει και τον τρόπο που θα δουλέψει με τα νήπια και προνήπια για την προετοιμασία για το σχολείο και το ιχνογράφημα

Επίσης θα είναι μαζί μας οι υπεύθυνοι των ειδικών εργαστηρίων:
- κ. Κατερίνα Κοτρίδου (Δασκάλα Χορού)
- κ. Αγγελική Παπαδοπούλου (συγγραφέας παιδικών βιβλίων με το πρόγραμμα- « Η παραμυθού γιαγιά», ένα πρωτότυπο εργαστήρι διαδραστικής θεατρικής προσέγγισης παραμυθιού.
- κ. Γιάννης Νάτσιος – Γυμναστής με ειδικότητα στην κολύμβηση – υπεύθυνος κολυμβητηρίου “star pool center”
- κ. Χρυσάνθη Τσανούσα (καθηγήτρια Αγγλικών), ετοίμασε ένα ειδικό εκπαιδευτικό αγγλόφωνο πρόγραμμα με τίτλο “Speak English all the time club” το οποίο και θα αναλύσει.
- κ. Βιβή Ακριτοπούλου (καθηγήτρια Γερμανικών), ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στη γερμανική γλώσσα “Spiel und Lernen” ειδικά προσαρμοσμένα για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
- κ. Στέλιος Μουστακαλής (Δάσκαλος του Τae kwo do)
- κ. Ντίνος Κοννετάς, υπεύθυνος ακαδημίας Τένις

Στις 21/09/2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30μμ θα πραγματοποιηθούν στην Πεστών οι συνελεύσεις για τα τμήματα νηπίων προνηπίων και για τα παιδικά τμήματα 2013/14. Στη συνέλευση εκτός από τις νηπιαγωγούς των τμημάτων: κ. Αλεξία Παπαδημητρίου, κ. Δανάη Τριγώνη, κ. Σάντρα Ζαφειρίου, κ. Νίκη Χρήστου, κ. Φένια Καμπερίδου, κ. Βασιλική Δεφίγγου, κ. Ελισάβετ Χατζηαντωνίου.
Θα παρευρεθούν και οι ειδικοί συνεργάτες του σχολείου μας:
- κ. Δέσποινα Γούτα (παιδοψυχολόγος – ειδική παιδαγωγός)
- κ. Παντελής Τζόβενος (Μουσικός)
- κ. Χρυσάνθη Τσανούσα (καθηγήτρια Αγγλικών)
- κ. Ελισάβετ Μήλιου (υπεύθυνη θεατρικού παιχνιδιού).
Η κ. Γούτα θα αναφέρει εισήγηση για το κομμάτι της προσαρμογής αλλά και τις ιδιαιτερότητες των παιδιών από την ηλικία των τριών χρόνων. Επίσης θα αναφέρει και τον τρόπο που θα δουλέψει με τα νήπια και προνήπια για την προετοιμασία για το σχολείο και το ιχνογράφημα
Επίσης θα είναι μαζί μας οι υπεύθυνοι των ειδικών εργαστηρίων:
- κ. Αγγελική Παπαδοπούλου (συγγραφέας παιδικών βιβλίων με το πρόγραμμα «Η παραμυθού γιαγιά», ένα πρωτότυπο εργαστήρι διαδραστικής θεατρικής προσέγγισης παραμυθιού.
- κ. Χρυσάνθη Τσανούσα (καθηγήτρια Αγγλικών), ετοίμασε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Speak English all the time club” το οποίο και θα αναλύσει.
- κ. Βιβή Ακριτοπούλου (καθηγήτρια Γερμανικών), ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στη γερμανική γλώσσα “Spiel und Lernen” ειδικά προσαρμοσμένα για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

--------------------------------------------------------------------------------------

Αποχαιρετιστήρια Καλοκαιρινή Γιορτή (Ιούνιος 2016)

Carnival
Σας ενημερώνουμε ότι η αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή εκδήλωση του σχολείου μας, θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Ιουνίου, στην αίθουσα θεάτρου του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα αναρτηθεί συντόμως.


--------------------------------------------------------------------------------------

13η έκθεση Βιβλίου (Μάιος 2016)

Carnival
Διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), τη Διεύθυνση Γραμμάτων, τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού (του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού), τη Helexpo, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου. Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, ο θεσμός ενισχύει το πνεύμα συνοχής, συνεργασίας και δυναμικής για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η ΔΕΒΘ συνεχίζει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το έργο της με χαρακτήρα εμπορικό και πολιτιστικό. >Κάθε χρόνο συμμετέχουν στη διοργάνωση περίπου 30 χώρες και περισσότεροι από 400 Έλληνες επαγγελματίες του βιβλίου, την επισκέπτονται περισσότερα από 65.000 άτομα ετησίως και πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις με την παρουσία σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ακαδημαϊκών, διανοουμένων, ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών.

Όπως κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, δυναμικό πόλο έλξης αποτελούν οι εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς στο χώρο της Παιδικής Γωνιάς. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με τους εκδότες παιδικού, εφηβικού και εκπαιδευτικού βιβλίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης.

Στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 60 εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους και περιλαμβάνουν: παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, εικαστικά και μουσικά δρώμενα κ.ά. Ένας άλλος κύκλος εκδηλώσεων που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς περιλαμβάνει συζητήσεις και εργαστήρια. Τις εκδηλώσεις θα εμψυχώσουν περισσότεροι από 60 συγγραφείς, εικονογράφοι, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες.

Στα πλαίσια λοιπόν όλης αυτής της διοργάνωσης σας ενημερώνουμε ότι στις 14/5/2016 ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00μμ, το σχολείο μας θα έχει ενεργό συμμετοχή σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ και τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Μαριλένα Καβαδά. Μια ομάδα παιδιών θα παρουσιάσει ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, από το βιβλίο της κ. Καβαδά ενώ όλοι μαζί θα παίξουμε και θα τραγουδήσουμε με εμψυχώτρια την ίδια. Το θεατρικό δρώμενο είναι από το βιβλίο της: «Ο φάρος με τα χίλια μυστικά !!!». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της παιδικής γωνιάς με αριθμό Νο 1, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 13 (είσοδος από τα Πανεπιστήμια). Φυσικά σας περιμένουμε όλους εκεί για να απολαύσετε την παράσταση. Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών μετά την παράσταση θα κάνει παιχνίδι με όλα τα παιδιά που θα παρευρίσκονται εκεί. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να πάρετε από το site της 13ης Διεθνής Έκθεσης Βιβλίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διάπλους.

prosklisi

Επίσης, στις 15/05/2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00 μμ στα πλαίσια της ίδιας διοργάνωσης το σχολείο μας θα έχει ενεργό συμμετοχή σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΒΑΡΦΗΣ και την συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Μαρία Πετκανοπούλου πάλι στο χώρο της Παιδικής Γωνιάς στην αίθουσα Νο2 στο περίπτερο 13. Τα παιδιά θα τραγουδήσουν με τη συνοδεία του κ. Παντελή Τζόβενου. Η κ. Πετκανοπούλου σε συνεργασία με τα παιδιά του σχολείου μας θα παρουσιάσει το βιβλίο της, ενώ εμείς θα της χαρίσουμε μία άλλη προσέγγιση του έργου μέσα από το χώρο του θεάτρου… Το βιβλίο που θα σας παρουσιάσουμε είναι: «Για δυο μωρά Λυκάκια!!!». Η συγγραφέας μαζί με τα παιδιά ζωντανεύουν την ιστορία μέσα από μια διαδραστική μουσικοθεατρική αφήγηση και εικαστικά παιχνίδια. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

prosklisi


--------------------------------------------------------------------------------------

Ποδοσφαιρικό τουρνουά "Σκοράρουμε για το Χαμόγελο" (Μάιος 2016)

Carnival
Την Παρασκευή 20/05/2016 το σχολείο μας συμμετέχει στην εκδήλωση 3ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ». Ο Εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει το 3ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά, το οποίο αποτελεί ένα αθλητικό γιορτινό διήμερο με στόχο τη γιορτινή συμμετοχή των παιδιών και τη γνωριμία τους με τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Καυτατζόγλειο Εθνικό Στάδιο. Η ώρα που θα είμαστε στον αγωνιστικό χώρο είναι 11:00πμ – 11:30. Όποιος γονιός θέλει μπορεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση με τιμή εισόδου 2 ευρώ. Τα έσοδα φυσικά της εκδήλωσης πηγαίνουν για το Χαμόγελο του παιδιού.


--------------------------------------------------------------------------------------

4η Ημέρα Αθλητισμού (Μάιος 2016)

Carnival
Στις 11/05/2016 στα πλαίσια διαφόρων διαθεματικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν μέσα στα τμήματα από τις νηπιαγωγούς σχετικά με το κομμάτι του αθλητισμού και του Ολυμπισμού και σε συνεργασία με τον γυμναστή του σχολείου μας του κ. Γιώργου Κοντού, θα πραγματοποιηθεί η 4η ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ η οποία έχει πια κατοχυρωθεί ως θεσμός. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές από διάφορους χώρους, να συνομιλήσουν και να παίξουν μαζί τους, να τους πάρουν συνέντευξη, να τους δείξουν φωτογραφικό υλικό από τις συμμετοχές τους, κύπελλα και μετάλλια, να τους υπογράψουν αυτόγραφα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00πμ! Για αλλαγές δρομολογίων θα ενημερωθείτε από τους οδηγούς. Οι αθλητές που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση είναι οι εξής:

-Από το χώρο του Ποδοσφαίρου: ο κ. Θεόφιλος Χατζηστάθης, ο κ. Άγγελος Χαριστέας, ο κ. Δημήτρης Σαλπιγγίδης
-Από το χώρο του Μπάσκετ: ο κ. Σάββας Καμπερίδης, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, η κ. Σίση Σαμαρά, ο κ Κωνσταντίνος Βεργίνης, ο κ. Eυριπίδης Μελετιάδης
-Από το χώρο της Ξιφασκίας: η κ. Άννα Καρακόλη (από τη Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης, με πανελλήνιο πρωτάθλημα)
-Από το χώρο του Κλασσικού μπαλέτου: η κ. Αικατερίνη Κοτρίδου
-Από το χώρο του Τένις: ο κ. Ντίνος Κονετάς
-Από το χώρο του Ταε κβο ντο: ο κ. Στέλιος Μουστακαλής
-Από το χώρο της Ιστιοπλοϊας: ο κ. Δημήτριος Θεολόγης
-Από το χώρο του Βόλεϋ: η κ. Γιάντσιου Μιχαέλα
-Από το χώρο του Στίβου: η κ. Τασούλα Κελεσίδου
-Επίσης θα παρευρεθούν στο χώρο εκπρόσωποι από την Τροχαία Θεσσαλονίκης και στα πλαίσια της δραστηριότητας «Οδηγούμε … με ασφάλεια». Θα παρουσιάσουν ένα διαδραστικό σε σχέση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα άτομα που θα παρευρεθούν είναι: ο κ. Πλάτων Κουτσίδης και ο κ. Γιώργος Ταλιχμανίδης


--------------------------------------------------------------------------------------

Αποκριάτικος χορός (Μάρτιος 2016)

Carnival
Την Κυριακή 06/03/2016 από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00, σας προσκαλούμε σ΄ ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα για μικρούς & μεγάλους, με ατέλειωτο χορό και πολλές εκπλήξεις, στην αίθουσα δεξιώσεων SALLEPRIVEE (13ο χιλ Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, στροφή Αεροδρομίου) Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, ντυμένους μασκαράδες!!

Carnival


--------------------------------------------------------------------------------------

Παρουσίαση παραμυθιού (Φεβρουάριος 2016)

Vivlio
Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 11:45, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS στην Αριστοτέλους θα παρευρεθούν τα τμήματα της κ. Ζωής Κοκκίνου, της κ. Εύας Σάμπου, της κ. Μάγδας Γόκτση, της κ. Φένιας Καμπερίδου και της κ. Δανάης Τριγώνη. Τα παιδιά θα συμμετέχουν, στην πρώτη δραματοποιημένη παρουσίαση του νέου μουσικού παραμυθιού της συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου, με τίτλο «Στου ονείρου μου την άκρη... φιλία έχω & αγάπη» σε μουσική της Αντωνέλλας Πουλούλη. Προλογίζει ο κ.Κρίτωνας Ζαχαριάδης σκηνοθέτης-ηθοποιός και η κ.Μαρία Πετκανοπούλου, παιδαγωγός και συγγραφέας.
Το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ σε συνεργασία με τον μουσικό του σχολείου κ. Παντελή Τζόβενο και τις νηπιαγωγούς των τμημάτων κ. Ζωή Κοκκίνου, κ. Φένια Καμπερίδου, την κ. Εύα Σαμπου, την κ. Δανάη Τριγώνη και την κ. Μάγδα Γόκτση έχουμε ετοιμάσει μαζί με τα παιδιά ένα μουσικό αφιέρωμα στην αγαπημένη μας Λητώ, με την ευχή το βιβλίο της να είναι Καλοτάξιδο!!! Το παραμύθι είναι ένας ύμνος στη Φιλία, σεβασμός στην διαφορετικότητα. Έχοντας σαν σύμμαχο ένα αγαπημένο ζώο των παιδιών τα διδάσκει σημαντικές αξίες της ζωής! Το CD του βιβλίου έχει για πρώτη φορά δύο χρήσεις, διασκέδασης και εκπαίδευσης ταυτόχρονα!!

Carnival


--------------------------------------------------------------------------------------

Βιωματικό Εργαστήρι:"Τα μουσεία … και οι θησαυροί τους"(Φεβρουάριος 2016)

Museum
Στις 24/2/2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30μμ στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι με γονείς και παιδιά για τα τμήματα της κ. Ζωής Κοκκίνου και της κ. Μάγδας Γόκτσημε τίτλο «Τα μουσεία … και οι θησαυροί τους»!!! Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της μουσειακής εκπαίδευσης που έχει ξεκινήσει να δουλεύεται μέσα στα τμήματα. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα διάφορα μουσεία της πόλης μας και θα ξεναγηθούν στα εκθέματα τους. Σε πολλά απ΄ αυτά μάλιστα τα παιδιά θα ξεναγηθούν βιωματικά. Οι τίτλοι των βιωματικών εργαστηρίων είναι οι εξής:
-Αρχαιολογικό μουσείο … Μελανόμορφα & Κίονες…
-Αρχαιολογικό μουσείο… περίτεχνα κοσμήματα…
-Βυζαντινό μουσείο… αναβιώνουμε την τέχνη του ψηφιδωτού…
-Λαογραφικό μουσείο… περίτεχνα στολισμένες παραδοσιακές ποδιές…
-Λαογραφικό μουσείο… μικροί αργαλειοί , φτιάχνουν αριστουργήματα!!!
-Μουσείο σύγχρονης τέχνης… μοντέρνο γλυπτό!!!
-Πικάσο, Μονέ, Κλωντ… φτιάχνουμε τη δική μας Πινακοθήκη με μικρά αριστουργήματα….
-Μουσείο Φυσικών Επιστημών… και πλανητικό σύστημα!!!
-Ολυμπιακό Μουσείο… Μικροί κώτινοι!!!
-Λευκός Πύργος… το σύμβολο της Πόλης μας μέσα στα πέρατα του κόσμου!!!
-Πολεμικό Μουσείο… τα εθνικά μας σύμβολα!!!

--------------------------------------------------------------------------------------

Βιωματικό Εργαστήρι:"Οι Ολυμπιακοί αγώνες στη διάρκεια… του χρόνου"(Φεβρουάριος 2016)

Ergastiri
Στις 15/2/2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30μμ στις εγκαταστάσεις της Τούμπας θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι με γονείς και παιδιά για τα τμήματα της κ. Δανάης και της κ. Φένιας με τίτλο «Οι Ολυμπιακοί αγώνες στη διάρκεια… του χρόνου»!!! Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 που θα γίνουν στην Βραζιλία. Μετά την ολοκλήρωση των projects μέσα στα τμήματα με θέμα « Οι Ολυμπιακοί αγώνες … από το χθες στο σήμερα», τα παιδιά θα ολοκληρώσουν τα δράση με τη δημιουργία αυτού του εργαστηρίου αναβιώνοντας τα διάφορα Ολυμπιακά Αθλήματα. Οι τίτλοι των βιωματικών εργαστηρίων είναι οι εξής:
-Η Ολυμπιακή φλόγα … ταξιδεύει!!
-Τη Μασκότ της κάθε χώρας … όμορφα θα διακοσμήσω!!!
-Οι Ολυμπιακοί αγώνες … μέσα από την τέχνη…
-Την Ολυμπιακή σημαία θα στολίσω … και σε όλους τι συμβολίζει θα εξηγήσω…
-Πρωτότυπες αφίσες θα δημιουργήσω, … τους αθλητές των Παραολυμπιακών αγώνων να στηρίξω…
-Το αρχαίο Πένταθλον!!!
-Οι αξίες μέσα από τους Ολυμπιακούς αγώνες!!!
-Μετάλλια και κότινους θα φτιάξω … και στο πιο ψηλό σκαλί θα φτάσω.
-Ταξίδι και φώς … Ολυμπιακή φλόγα εμπρός!
-Όμορφα αγγεία θα χρωματίσω … και με σχέδια θα τα στολίσω…
-Το Πένταθλον μιας νέας εποχής!!1
-Πίνακες ζωγραφικής … ζωντανεύουν!!!
-Με τα δυο μου χεράκια πλαστελίνη θα πλάσω … και αγαλματάκια θα φτιάξω!!!

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο:Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό»(Δεκέμβριος 2015)

Hmerida
Σας ενημερώνουμε ότι στις 22/12/2015 στις εγκαταστάσεις της Τούμπας τα παιδιά όλων των τμημάτων θα παρακολουθήσου από το θέατρο του Βορρά την παράσταση «Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό».

--------------------------------------------------------------------------------------

Κουκλοθέατρο. (Δεκέμβριος 2015)

Hmerida
Σας ενημερώνουμε ότι στις 15/12/2015 στις εγκαταστάσεις της Τούμπας και στις 18/12/2015 στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου τα παιδιά όλων των τμημάτων εκτός από τα βρεφικά του Ρυσίου, θα παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο από την ομάδα της κ Λίτσας Μπήτιου. Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το εξής:
-Στις 15/12/2015 στο σχολείο της Τούμπας «Το Ποντικάκι που ήθελε ν΄ αγγίξει ένα αστεράκι!»
-Στις 18/12/2015 στο σχολείο του Ρυσίου «Ο κ. Σκρούτς».
--------------------------------------------------------------------------------------

Δράση:Ονειρομαγειρέματα (Νοέμβριος 2015)

Hmerida
Στις 18/11/2015 ημέρα Τετάρτη για τις εγκαταστάσεις του Ρυσίου, και στις 19/11/2015 ημέρα Πέμπτη για τις εγκαταστάσεις της Τούμπας τα παιδιά θα συμμετέχουν στη δράση «Ονειρομαγειρέματα», μέσα στο χώρο του σχολείου μας. Οι μικροί μας φίλοι θα μεταμορφωθούν σε επίδοξους σεφ, θα αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και τέλος θα απολαύσουν τις δημιουργίες τους! Τα παιδιά κάνουν μαγειρική σύνθεση υπό την καθοδήγηση της ομάδας mama's taper. Τα παιδιά θα φτιάξουν αλμυρό γλυφιτζούρι και κέικ «Αρκουδάκι».--------------------------------------------------------------------------------------

Ημερίδα: Η Τεχνολογία & η Υποστηρικτική Τεχνολογία στα Νηπιαγωγεία & στην Ειδική Εκπαίδευση(Οκτώβριος 2015)

Hmerida
Το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο 'Νηπιακός Κήπος' σε συνεργασία με την εταιρία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στην Κύπρο και τη Μέση Ανατολή SE.S, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: Η Τεχνολογία & η Υποστηρικτική Τεχνολογία στα Νηπιαγωγεία & στην Ειδική Εκπαίδευση, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09:30 - 14:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Παιδικού Κέντρου "Νηπιακός Κήπος". Πρόγραμμα - Δήλωση Συμμετοχής - Αφίσα


--------------------------------------------------------------------------------------

ΚΔΑΠ (Σεπτέμβριος 2015)

kdap
Τα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής «Νηπιακός Κήπος» αναπτύσσουν τη δράση τους και δραστηριοποιούνται σ΄ ένα χώρο ενεργοποίησης της έμπνευσης, της δημιουργίας και της ελεύθερης έκφρασης… Απογευματινά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά από 4-12 ετών σ΄ έναν πολυχώρο με οδηγό την φαντασία, την παιχνιδιάρικη διάθεση & την αγάπη για το παιδί…

A. ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
-a. Ταξίδι στους αρχαίους πολιτισμούς
-b. Εργαστήρι τέχνης για μικρά χεράκια
-c. Εξερευνώ τους μεγάλους ζωγράφους και τα διάσημα έργα τους
-d. Ανακαλύπτω τη ζωγραφική
-e. Ατελιέ μόδας και διακόσμησης
-f. Ντεκουπάζ – Ψηφιδωτό
-g. Κεραμική – Πηλός
-h. Κατασκευές με ανακυκλωμένα υλικά
B. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ
C. ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΚΙΝΗΣΗ & ΚΙΝΗΤΙΚΆ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
D. ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ – ΦΤΙΑΧΝΩ & ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
E. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
F. ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
G. ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
H. ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ
I. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
J. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Το ΚΔΑΠ  θα λειτουργεί 11 μήνες το χρόνο, από Σεπτέμβριο εως Ιούλιο, τις καθημερινές από τις 16:30 ως τις 20:30  και θα απευθύνεται σε παιδιά από 4 ως 12 ετών.  

Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Κέντρων Προσχολικής Αγωγής Νηπιακός Κήπος σας εύχονται καλή και δημιουργική Σχολική Χρονιά!!!

--------------------------------------------------------------------------------------

Βρείτε μας στο....

    Facebook

Δημιουργική Απασχόληση

ΚΔΑΠ 'Νηπιακός Κήπος'

ΚΔΑΠ

Πληροφορίες & Ανακοινώσεις

Επικοινωνία
contact
Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος
18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Μουδανίων
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 23920-73110
Τηλ: 23920-73166
Fax: 23920-73110

contact
Νέος Νηπιακός Κήπος
Πεστών 30, Θεσσαλονίκη
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 2310-900059
Τηλ: 2310-905862
Fax: 2310-900059