logo

Get Adobe Flash player

εξορμήσεις Εξορμήσεις

 

Πάρκο γλυπτικής (Μάιος 2017)

theatro
Την Τρίτη 09/05 τα παιδιά του σχολείου μας θα επισκεφτούν το Πάρκο Γλυπτικής - από την Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά θα γνωρίσουν βιωματικά τα μυστικά της αρχαιότερης Ελληνικής Τέχνης και θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία της δημιουργίας της.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μάιος 2017)

theatro
Στις 4/05/2017 ημέρα Πέμπτη τα παιδιά θα επισκεφθούν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154 εντός ΔΕΘ Helexpo) για να συμμετέχουν σε βιωματικά μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα με βασική προτεραιότητα την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της δημιουργικότητας σε πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Το θεματικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
- «H έννοια του σπιτιού στη σύγχρονη τέχνη»: Πέντε προεπιλεγμένα έργα τέχνης γίνονται το έναυσμα για να διερευνήσουμε την έννοια του σπιτιού πέρα από τον αυστηρά χωρικό και δομικό χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στις νοητικές και συναισθηματικές προεκτάσεις).
- «Το χαρτί»: Ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο εξετάζουμε με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο τη σχέση των καλλιτεχνών και τα ευτελή και καθημερινής χρήσης υλικά. Ένα εργαλείο μέσα από το οποίο ξεκλειδώνουμε τα μυστικά της σύγχρονης τέχνης.
- «Το φως στη σύγχρονη τέχνη»: Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά διερευνούν τους διαφορετικούς τρόπους αξιοποίησης του τεχνητού φωτός σε έργα τέχνης της μόνιμης συλλογής του μουσείου. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα παιχνίδια με το φως και πως αυτό μεταμορφώνουν τα χωρικά αντικείμενα.
- «Τα πολλά πρόσωπα της τέχνης»: Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής και στην ποικιλία του τρόπου έκφρασης που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη τέχνη.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Παιδικό Μουσείο: Διαγωνισμός εικαστικής Δημιουργίας (Απρίλιος 2017)

theatro
Τα παιδιά του σχολείου μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το οποίο οργανώθηκε σε συνεργασία με την Δ΄ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με θέμα: «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου»
Βάλε τη δική σου πινελιά σ΄ έναν κόσμο χωρίς τροχαία ατυχήματα – Το παιδί ως πεζός, το παιδί ως ποδηλάτης, το παιδί ως επιβάτης, Χρήση ζώνης, οικολογική συνείδηση…
Τα έργα θα εκτεθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας (Γρηγορίου Λαμπράκη & Κλεάνθους 57, ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Λέσχη πολιτισμού 'Λυρικός' (Απρίλιος 2017)

theatro
Τα παιδιά επισκέφθηκαν τη Λέσχη Πολιτισμού «Λυρικός» και συμμετείχαν στα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:
- «Η σύγχρονη τέχνη ξεκινά από εμάς» (ποιοι, πώς, πότε, γιατί και με ποιό τρόπο προσπάθησαν να εκφράσουν καλλιτεχνικές και όχι μόνο ανησυχίες στην εποχή τους. Τι σημαίνει αυτό για εμάς σήμερα και πως μπορούμε να δώσουμε διέξοδο στις δικές μας σκέψεις και ταλέντα).
- «Μικροί επιστήμονες εν δράσει» (Μέσα από πειράματα, κινητικές και θεατρικές δραστηριότητες θα εξερευνήσουμε τον κόσμο γύρω μας και θα δώσουμε απαντήσεις σε διάφορα φυσικά φαινόμενα).
- «Γινόμαστε μικροί αγγειοπλάστες» (Μέσα από την τέχνη της αγγειοπλαστικής τα παιδιά θα γνωρίσουν τις ιδιότητες και τις δυνατότητες που έχει ένα τόσο φιλικό υλικό στον άνθρωπο).
- «Η ιστορία του αλφάβητου» (Τα παιδιά κάνουν ένα ταξίδι στη γλώσσα μας και ανακαλύπτουν τις διαφορετικές μορφές και εκφράσεις της, ανάλογα με την εποχή και τις συνθήκες συμπληρώνοντας το παζλ της σημασίας της μόρφωσης και της γνώσης).
- «Ετοιμάζοντας δύο γιορτές της Άνοιξης» 25η Μαρτίου και Πάσχα. Πως γιορτάζονται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη μέσα από τη Λαογραφία ).
- «Από την Ελληνική μυθολογία στην αναπαράσταση» (ένα πρόγραμμα για τις συνήθειες και τις δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων).
- «Ξεμπερδεύοντας το κουβάρι των συναισθημάτων μας» (Χαρά, αγάπη, θαυμασμός, λύπη, θυμός, φόβος, ζήλια, αηδία… ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα και πως μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε…).
- «Έλα στη θέση μου…» (Ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να μπαίνουμε στη θέση του άλλου και να καταλαβαίνουμε πως αισθάνεται. Είναι η ικανότητα να βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια του άλλου…).
- «Τα κυκλαδικά ειδώλια, εμείς και τα σχήματα» (Μέσα από συγκεκριμένα εκθέματα γνωρίζουμε τον κυκλαδικό πολιτισμό, πειραματιζόμαστε με το σώμα μας και τα σχήματα και φτιάχνουμε τις πιο φανταστικές ιστορίες που συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον και το παιχνίδι με τη γνώση ).

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι' (Μάρτιος 2017)

theatro
Στις 21/03/2017 ημέρα Tρίτη τα παιδιά του σχολείου μας, θα παρακολουθήσουν από τον κουκλοθίασο redicolo την παράσταση «ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι» στο θέατρο Αμαλία. Ο Πινόκιο είναι μία ξύλινη κούκλα που ονειρεύεται να γίνει αληθινό αγόρι. Κυνηγώντας το όνειρό του γίνεται διάσημο αστέρι στο Κουκλοθέατρο , μεταμορφώνεται σε γαϊδουράκι στην Παιχνιδούπολη, γίνεται η μεγάλη ατραξιόν στο Τσίρκο και καταλήγει στο στομάχι του μεγάλου Ψαριού. Μέσα από τις περιπέτειές του ανακαλύπτει στην πράξη τί σημαίνει ανθρωπιά και τί σημαίνει γαϊδουριά και τελικά ότι αυτό που ορίζει τον αληθινό άνθρωπο είναι ο τρόπος που φέρεται στους συνανθρώπους του.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Ο Ιάσωνας … και το Χρυσόμαλλο Δέρας' (Φεβρουάριος 2017)

theatro
Στις 17/02/2017 ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εξόρμηση τμημάτων του σχολείου μας στο θέατρο Εγνατία για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Ιάσωνας … και το Χρυσόμαλλο Δέρας». Η παράσταση είναι μια επική περιπέτεια που εξιστορεί την πορεία του Ιάσονα από το Πήλιο ως τις ακτές της Κολχίδας. Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Ασίας και καταλήγει στις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Οικογένεια Νώε' (Φεβρουάριος 2017)

theatro
Στις 10/02/2017 ημέρα Παρασκευή παιδιά από τμήματα του σχολείου μας, παρακολούθήσαν τη θεατρική παράσταση «Οικογένεια Νώε» στο Βασιλικό Θέατρο. «Οικογένεια Νώε», την ιστορία του κατακλυσμού όπως την μετέφεραν στο θέατρο η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί η Στέλλα Μιχαηλίδου για την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ. Ενώ ολόκληρος κόσμος βυθίζεται, μια κιβωτός παλεύει με τα κύματα. Ο προνοητικός Νώε, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με δεκάδες ζώα, όχι μόνο ήμερα αλλά και άγρια, ταξιδεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωση. Εναντίον τους δεν είναι μόνο τα κύματα, αλλά, στιγμές στιγμές, και οι μεταξύ τους σχέσεις. Στον περιορισμένο χώρο της κιβωτού, οι συγκάτοικοι συγκρούονται και συμφιλιώνονται, θυμώνουν και συγχωρούν, διαφωνούν και συνεργάζονται, απογοητεύονται και ελπίζουν. Γνωρίζουν καλύτερα τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα: για τη φύση, τη θέση μας μέσα σε αυτήν, πόσο μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία, πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο. Αν και σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία του ταξιδιού.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Τα ψηλά βουνά' (Ιανουάριος 2017)

theatro
Σας ενημερώνουμε ότι στις 13/01/2017 ημέρα Παρασκευή, παιδιά τμημάτων του σχολείου μας παρακολούθήσαν στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον, από την παιδική σκηνή του Νέου Θεάτρου το έργο «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Τα ψηλά βουνά, το πρώτο αναγνωστικό, που γράφτηκε στην εν χρήση γλώσσα των Νεοελλήνων, τη δημοτική, με τις ολοζώντανες περιγραφές του και το λεπτό του χιούμορ, προοριζόταν για την εκπαίδευση των νεότερων γενεών. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνικής μας παράδοσης, που κρύβει στις σελίδες του την απελευθερωμένη νοσταλγία των παιδιών και μνήμες της ανοιχτής φύσης απ’ όπου προέρχεται. Τα ψηλά βουνά, άφησαν να φανεί το πνεύμα του παιδαγωγού Παπαντωνίου, που μας κληροδότησε ένα έργο ουσιαστικό, ένα αξεπέραστο κατόρθωμα για την πενιχρή ιστορία της παιδαγωγικής μας λογοτεχνίας και συγχρόνως μια σπάνια νότα δροσιάς και ψυχικής ευφορίας για το ελληνικό σχολείο. Η αγάπη των παιδιών απέναντι στο έργο, ως τις μέρες μας, αποδεικνύει τη διαχρονική αυθεντικότητα του αλλά και την επίδραση που αυτό άσκησε σε πολλές γενιές ελληνόπουλων.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θεματικό πάρκο: 'Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά' (Δεκέμβριος 2016)

theatro
Σας ενημερώνουμε ότι στις 14/12/2016 ημέρα Τετάρτη τα παιδιά της κ. Φένιας, της κ. Δανάης, της κ. Ζωής, της κ. Εύας και της κ. Μάγδας θα επισκεφθούν το θεματικό Πάρκο του Ευγένιου Τριβιζά στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης. Οι λάτρεις των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα «επιβιβαστούν» στο «Εξπρές των Ονείρων», γνωστό επίσης και ως «Τρένο που πάει παντού», και με συνεπιβάτες τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πουπού την αλεπού, την Καιτούλα την κοκέτα την κοτούλα, τη Λιλή την παρδαλή λεοπάρδαλη και άλλους, θα απολαύσουν μια καταιγιστική διαδρομή σε χώρες άγνωστες και ζούγκλες μακρινές, θα ακούσουν συναρπαστικές ιστορίες, θα λύσουν αξεδιάλυτα μυστήρια και θα αψηφήσουν τις ραδιουργίες της Δόνας Τερηδόνας, τις απειλές της μάγισσας Φρικαντέλας και τις παγίδες που στήνει, σε κάθε τους βήμα, ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο, κακό γουρούνι.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Τα Τρία Γουρουνάκια και... ο κακός ο Λύκος' (Νοέμβριος 2016)

theatro
Στις 25/11/2016 ημέρα Παρασκευή τα παιδιά της κ. Φένιας, της κ. Δανάης, της κ. Μάγδας, της κ. Εύας Σάμπου και της κ. Ζωής Κοκκίνου παρακολούθησαν στο θέατρο Αμαλία, την παράσταση «Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί» του Ευγένιου Τριβιζά.
Μια παράσταση που χωράει σε 1 βαλίτσα, 2 τσάντες, και 1 κουτί και μας καλεί να ξαναγίνουμε παιδιά! Τι… δουλειά έχουν σε ένα θέατρο: Ένας παραμυθάς με πολλά πρόσωπα; Ένας μουσικός με πολλά χέρια; Μια μαργαρίτα που λέει πάντα «σ’ αγαπώ»; Κι ένας μπουφές που κρύβει ένα μυστικό;

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Ο κουρέας της Σεβίλλης' (Νοέμβριος 2016)

theatro
Στις 2/12/2016 ημέρα Τετάρτη τα παιδιά επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καιπαρακολούθήσαν τη μουσικοθεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ο κουρέας της Σεβίλλης». Την παράσταση παρακολούθήσαν τα παιδιά της κ. Φένιας Καμπερίδου, της κ. Δανάης Τριγώνη, της κ. Ζωής Κοκκίνου, της κ. Εύας Σάμπου και της κ. Μάγδας Γόκτση.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Οικόπολις (Φεβρουάριος 2016)

Get Adobe Flash player

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Υπέρ..Διονύσια (Φεβρουάριος 2016)

Get Adobe Flash player

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Ολυμπιακοί Αγώνες (Φεβρουάριος 2016)

Get Adobe Flash player

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Περίπατος στο Αγρόκτημα (Φεβρουάριος 2016)

Get Adobe Flash player

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Τα Τρία Γουρουνάκια και... ο κακός ο Λύκος' (Φεβρουάριος 2016)

theatro
Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» μετά τη «Χάιντι» παρουσιάζoυν το συναρπαστικό παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, Τα Τρία Γουρουνάκια, σε μια ολοκαίνουρια διασκευή βασισμένη σε ιδέα του Χρήστου Τριπόδη και σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα. Ένα μεγάλο πάρτι με καταπληκτικά κουστούμια, πολύ χορό και άκρως διασκεδαστικά τραγούδια με την υπογραφή της Μαρίας Ρεμπούτσικα. «Τα Τρία Γουρουνάκια και... ο κακός ο Λύκος».
Στην παράστασή μας τα τρία γουρουνάκια φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους, για να φτιάξουν την δική τους ζωή. Το πρώτο γουρουνάκι βοηθάει την απελπισμένη Χιονάτη να βρει το δρόμο για το σπίτι των 7 νάνων και η καλή του πράξη ανταμείβεται με άχυρα και έτσι χτίζει το αχυρένιο του σπιτάκι. Το δεύτερο μπαίνει στο ξυλουργείο του Τζουζέπε και βοηθάει τον Πινόκιο να τραγουδήσει με τα παιδιά στο κοινό «το τραγούδι της Μαριονέτας» και έτσι ο Πινόκιο του χαρίζει ξύλα, για να χτίσει το ξύλινο σπιτάκι του. Το τρίτο, που είναι και έξυπνο, αγοράζει τούβλα και χτίζει το τούβλινο σπιτάκι του. Ο κακός ο λύκος λιγουρεύεται τα γουρουνάκια, γκρεμίζει φυσώντας τα σπιτάκια των δύο πρώτων και τα αναγκάζει να ζητήσουν βοήθεια από το τρίτο γουρουνάκι. Ο λύκος δεν καταφέρνει να γκρεμίσει το τρίτο σπιτάκι. Το έξυπνο γουρουνάκι γίνεται ο ήρωας της ημέρας γιατί δούλεψε σκληρά και με σχέδιο. Ο λύκος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και μετά από μια ξεκαρδιστική απολογία τα παιδιά-θεατές καλούνται να αποφασίσουν αν πρέπει να τιμωρηθεί.
Ένα σπουδαίο μάθημα υπευθυνότητας, αλληλεγγύης, ανεξαρτησίας, ανάδειξης της ακέραιης προσωπικότητας, σύνεσης, προνοητικότητας, επαγρύπνησης, αγάπης, φιλίας και δεσμών οικογένειας. Στο θέατρο Εγνατία.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Τα γουρουνάκια κουμπαράδες' (Φεβρουάριος 2016)

theatro
Θεατρική παράσταση στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες» του Ευγένιου Τριβιζά.
Τα «Γουρουνάκια κουμπαράδες» πίσω από τον φαινομενικά αθώο τίτλο τους κρύβουν αλήθειες καθοριστικές για τη διάπλαση των αθώων παιδικών και εφηβικών συνειδήσεων. Είναι μια διαχρονική και ταυτόχρονα εξαιρετικά επίκαιρη αλληγορία για τη δύναμη της φιλίας και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η απληστία του χρήματος. Αν η φιλία στερέψει, αν το χρήμα κυριαρχήσει, η απληστία θα εξαπλωθεί σαν φονικός ιός στις καρδιές των ανθρώπων. Ο Ευγένιος Τριβιζάς με το συγκεκριμένο έργο διεκδικεί μια θέση δίπλα στους μεγάλους παραμυθάδες της ιστορίας, από τον μακρινό Αίσωπο μέχρι τους αδερφούς Γκριμ και τον Τζέημς Θέρμπερ. Θέμα του έργου: «Ένας άπληστος συννεφολόγος που προβλέπει πότε θα βρέξει λίρες, ένας μυστηριώδης ξενοδόχος στο δάσος με τις μαύρες λεύκες, μια συμμορία πανούργων λύκων και δυο γουρουνάκια – κουμπαράδες που είναι αδελφικοί φίλοι, και που ο ένας γεμίζει και ο άλλος μένει αδειανός, είναι τα κύρια πρόσωπα του έργου που διαδραματίζεται στη μακρινή Κουμπαραδουάη, τη χώρα δηλαδή όπου ζούνε τα Γουρουνάκια-Κουμπαράδες και όπου δε βρέχει βροχοστάλες αλλά κάθε λογής νομίσματα…

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Παραμύθι χωρίς όνομα' (Ιανουάριος 2016)

theatro
Τα παιδιά του σχολείου θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Παραμύθι χωρίς όνομα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.“Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα. Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίες της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό. ”

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Εξόρμηση στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας (Νοέμβριος 2015)

Get Adobe Flash player

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Κολυμβητήριο (Νοέμβριος 2015)

Get Adobe Flash player

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Εξόρμηση στον Αμπελουργικό Οίκο Καζάκη (Νοέμβριος 2015)

Get Adobe Flash player

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Εξόρμηση στο Πολεμικό Μουσείο (Οκτώβριος 2015)

Get Adobe Flash player

--------------------------------------------------------------------------------------

 

12η Γιορτή Βιβλίου (Μάιος 2015)

Giorti
Η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα από τις 07 έως τις 10 Μαΐου 2015, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO. Διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), τη Διεύθυνση Γραμμάτων, τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού (του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού), τη Helexpo, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Η Έκθεση ετοιμάζεται σ’ εντατικούς ρυθμούς από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με γνώμονα το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και άλλους επαγγελματίες του κλάδου. Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, ο θεσμός ενισχύει το πνεύμα συνοχής, συνεργασίας και δυναμικής για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η ΔΕΒΘ συνεχίζει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το έργο της με χαρακτήρα εμπορικό και πολιτιστικό. Κάθε χρόνο συμμετέχουν στη διοργάνωση περίπου 30 χώρες και περισσότεροι από 400 Έλληνες επαγγελματίες του βιβλίου, την επισκέπτονται περισσότερα από 65.000 άτομα ετησίως και πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις με την παρουσία σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ακαδημαϊκών, διανοουμένων, ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών.

Όπως κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, δυναμικό πόλο έλξης αποτελούν οι εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς στο χώρο της Παιδικής Γωνιάς. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με τους εκδότες παιδικού, εφηβικού και εκπαιδευτικού βιβλίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης. Στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 60 εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους και περιλαμβάνουν: παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, εικαστικά και μουσικά δρώμενα κ.ά. Ένας άλλος κύκλος εκδηλώσεων που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς περιλαμβάνει συζητήσεις και εργαστήρια. Τις εκδηλώσεις θα εμψυχώσουν περισσότεροι από 60 συγγραφείς, εικονογράφοι, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες.

Στα πλαίσια λοιπόν όλης αυτής της διοργάνωσης σας ενημερώνουμε ότι στις 10/5/2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00μμ – 14:00μμ το σχολείο μας θα έχει ενεργό συμμετοχή σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκης και τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο. Μια ομάδα παιδιών θα παρουσιάσει, προς τιμή των δέκα χρόνων από την πρώτη του έκδοση το επετειακό του βιβλίο: «Οι ιστορίες του Βιβλιοπόντικα!!!». Φυσικά σας περιμένουμε όλους εκεί για να απολαύσετε την παράσταση. Ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών μετά την παράσταση θα κάνει παιχνίδι με όλα τα παιδιά που θα παρευρίσκονται εκεί. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να πάρετε από το site της 12ης Διεθνής Έκθεσης Βιβλίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκης.

Επίσης στις 09/05/2015 ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00μμ στα πλαίσια της ίδιας διοργάνωσης το σχολείο μας θα έχει ενεργό συμμετοχή σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διάπλους και την συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Κατερίνα Τζαβάρα πάλι στο χώρο της Παιδικής Γωνιάς στην αίθουσα Νο2 στο περίπτερο 13. Τα παιδιά θα τραγουδήσουν με τη συνοδεία του κ. Παντελή Τζόβενου. Η κ. Τζαβάρα σε συνεργασία με τον Θεατροπαιδαγωγό κ. Γιάννη Θεοδώρου θα παρουσιάσει το βιβλίο της: «Το μαγικό καπέλο της γιαγιάς μου!!!». Η Ηρώ ακολουθεί το μαγικό καπέλο της γιαγιάς της και τρυπώνει μέσα σε παράξενες και αστείες ιστορίες, όπως όλα τα παιδιά που μαγεύονται από τις αφηγήσεις κάθε γιαγιάς-παραμυθούς! Η συγγραφέας μαζί με τον εμψυχωτή Γιάννη Θεοδώρου ζωντανεύουν την ιστορία μέσα από μια διαδραστική μουσικοθεατρική αφήγηση και εικαστικά παιχνίδια. Η είσοδος είναι ελεύθερη! Πρόσκληση: Βιβλιοπόντικας

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Γιορτή Αγωγής Υγείας (Μάιος 2015)

Giorti
Παιδιά του σχολείου μας θα συμμετέχουν στην εκδήλωση «Γιορτή Αγωγής Υγείας» που θα διεξαχθεί από τις 8-10 Μαΐου στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο, στο πάρκο, μπροστά στα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου. Στόχος της γιορτής είναι να λειτουργήσει ως έναυσμα για να γίνει η αγωγή υγείας πιο καινοτόμα και πιο δημιουργική. Να ενεργοποιήσει εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας στην αποτελεσματικότερη συνεργασία τους και φυσικά στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αγωγής υγείας. Το σχολείο μας θα παρουσιάσει ένα επιδαπέδιο παιχνίδι με εικόνες σχετικές με το θέμα και μία αφίσα με τους κανόνες υγιεινής. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και όποιος γονιός θέλει μπορεί να παρευρεθεί στο χώρο της εκδήλωσης. Αφίσα - Σχολεία

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Εξόρμηση στο Μουσείο Κινηματογράφου (Μάιος 2015)

Dash
Τα παιδιά θα επισκεφθούν το μουσείο Κινηματογράφου και θα συμμετάσχουν σ΄ ένα βιωματικό εργαστήρι. Το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν λέγεται «Φιλμομπερδέματα»: Ένα μαγικό παραμύθι μας συμπαρασύρει στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον της κινούμενης εικόνας. Πρώτη στάση ένα θεατρικό παιχνίδι μέσα από ανακατασκευές παλαιότερων συσκευών με στόχο να γνωρίσουμε βήμα-βήμα τη μετάβαση από τη στατική στην κινούμενη εικόνα. Προχωράμε με εικαστικές δραστηριότητες, παιχνίδια όρασης και αφής, ώστε να κατανοήσουμε το πώς από μια απλή ζωγραφιά καταλήγουμε σ΄ έναν αγαπημένο κινηματογραφικό ήρωα. Φτάνουμε στην σημερινή εποχή μέσω της τεχνικής του green box και προσπαθούμε να κατασκευάσουμε τις δικές τους κινούμενες εικόνες.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Περπατώ εις το Δάσος' (Απρίλιος 2015)

theatro
Τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Περπατώ εις το Δάσος» στο θέατρο Αυλαία.“Τί συμβαίνει όταν το σύμπαν των κλασικών παραμυθιών διαταράσσεται και μάλιστα από μια δικιά τους ηρωίδα: την ξακουστή Κοκκινοσκουφίτσα; Ποιός κινεί τα νήματα και κρύβεται πίσω από αυτή την ανατροπή; Και το ποιο σημαντικό! Ποια είναι και πού πάει η ξακουστή Κοκκινοσκουφίτσα όταν στο δάσος συναντά ήρωες από άλλα παραμύθια... τις κακιασμένες αδερφές της Σταχτοπούτας με την κακούργα μητριά της, τον κοντορεβυθούλη, την πανούργα και ωραιοπαθή βασίλισσα ανταγωνίστρια της Χιονάτης που πάει να της πουλήσει το δηλητηριασμένο μήλο αλλά και τον βάτραχο που θέλει να γίνει πρίγκηπας με ένα φιλάκι που είναι λίγο, πολύ λίγο...; Και σε τελική ανάλυση τί δουλειά έχουν οι δασοφύλακες σε αυτή την ιστορία;”

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Μόνοι στο σπίτι' (Απρίλιος 2015)

theatro
Τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Μόνοι στο σπίτι» στο θέατρο Σοφούλη. Μια καθημερινή ιστορία, όπου δύο παιδιά μένουν μόνα στο σπίτι χωρίς την επίβλεψη των μεγάλων. Μέσα από τη φαντασία και τη δίψα για περιπέτεια, τα δυο παιδιά μαζί με τους μικρούς μας θεατές, γίνονται μία συμμορία ταραξιών και μεταμορφώνουν τον καθημερινό χώρο του σπιτιού τους σε γήπεδο μπάσκετ, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ζαχαροπλαστείο, ινστιτούτο ομορφιάς και πολλά ακόμα! Είναι όμως ελεύθερα να ζήσουν τα δικά τους παιχνίδια χωρίς να επηρεάζονται από τις «καλές» ή «κακές» σκέψεις που τριγυρνούν στο μυαλό τους; Ποιος καθορίζει τις πράξεις τους τελικά; Ένα έργο όπου οι εκπλήξεις και τα απρόοπτα δημιουργούν κωμικές καταστάσεις αλλά στο τέλος διδάσκουν στους μικρούς και μεγάλους τα αναγκαία όρια της ελευθερίας.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Στέγη Πολιτισμού: 'Λυρικός μικρός Πλανήτης (Μάρτιος 2015)

mera
Σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στη στέγη πολιτισμού «Λυρικός, μικρός Πλανήτης και τα παιδιά θα παρακολουθήσουν διάφορα βιωματικά εργαστήρια: α) «Ανακαλύπτω την Παράδοση… μέσα από τους πολιτισμούς του κόσμου». Μέσα από την πολιτισμική εξερεύνηση ανακαλύπτουμε τα λαογραφικά μονοπάτια της χώρας μας. Γνωρίζουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές με τους πολιτισμούς του κόσμου. Τον τρόπο που παίζουν και ζουν άλλοι λαοί. β) «Δημιουργώ με ένα εύπλαστο υλικό». Τα παιδιά θα δημιουργήσουν με πηλό θέματα από την παράδοση. γ) «Δεν είσαι μόνος σου». Τα παιδιά μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο θα βιώσουν μαθήματα αλληλεγγύης και αγάπης μέσα από ένα παραμύθι τρυφερά δοσμένο. δ) «Ένα όμορφο πάρε-δώσε». Η ιστορία δύο γειτονικών πόλεων δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να καταλάβουν τον τρόπο που λειτουργεί μια οργανωμένη κοινωνία και τον σεβασμό που πρέπει να διακατέχει όλους τους πολίτες. ε) «Ο άνθρωπος είναι το όνειρο μιας σκιάς». Το φως και η σκιά μας παίζουν απίθανα παιχνίδια. Τα παιδιά λοιπόν θα βιώσουν μια ξεχωριστή μορφή θεάτρου που γοητεύει ιδιαίτερα.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Σχολείο για Κλόουν' (Μάρτιος 2015)

mera
Τα παιδιά του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Σχολείο για Κλόουν» σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σε ένα σχολείο για κλόουν δάσκαλος και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο των κλόουν. Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία του δασκάλου κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν. Οι μαθητές με γνώμονα τη παιδική αθωότητα τους και τον κόσμο του ονείρου αντιδρούν στη στείρα διδασκαλία…στο τέλος οι ήρωες πάντα νικάνε και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ. Το αριστουργηματικό έργο του Βέχτερ είναι ένας ύμνος στην παιδική αθωότητα και φαντασία επισημαίνοντας ταυτόχρονα το πόσο εύθραυστη και ευάλωτη μπορεί να γίνει όταν έρθει αντιμέτωπη με την αυταρχικότητα, την απαξίωση και τα διδακτικά στεγανά.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Φεβρουάριος 2015)

mera
Τον Φεβρουάριο τα παιδιά του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης:
«… σε μια τάξη απ΄ τα χρόνια τα παλιά»: Τα παιδιά ανακαλύπτουν και γνωρίζουν το παλιό σχολείο, το δάσκαλο, τον μαθητή. Διαδραστικά μαθαίνουν τον τρόπο διδασκαλίας, μέσα από εικόνες, βίντεο, βιωματικές δράσεις, παιχνίδια, σχολικά βιβλία και αντικείμενα αλλοτινής σχολικής ζωής…, σαν τον παλιό εκείνο τον καιρό.
«… τα παιχνίδια ζωντανεύουν»: Το ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών ξεκινά… Οι βιτρίνες άνοιξαν και τα παιχνίδια ζωντάνεψαν… Πρώτη στάση στη χώρα των τσίγκινων παιχνιδιών, παίζουμε μαζί τους και μαθαίνουμε διαδραστικά την ιστορία τους. Επόμενη στα Μαγικά Κουκλόσπιτα… ανακαλύπτουμε τα κρυμμένα μυστικά της Παιχνιδοχώρας… η περιπλάνηση τελειώνει στους Πίνακες με ιστορία, παιχνίδια Φαντασία!!!
«Πολλά ταξίδια… μία Ευρώπη»: Η γιαγιά Ευρώπη μιλάει πολλές γλώσσες και έχει πολλά να πει! Εκπαιδευτικό Μουσειακό Πρόγραμμα με παιχνίδια ανακάλυψης στο χάρτη, εικόνες και άνθρωποι, πολιτισμοί τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο όμοιοι, μπλέκονται ευχάριστα σε ένα παιχνίδι αναζήτησης και γνώσης. Όλοι μαζί μαθαίνουμε τι μας δένει με τους γείτονές μας. Τι κοινό μπορεί να έχει ο Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης. Ετοιμαστείτε! Εσείς τι θα πάρετε στις βαλίτσες σας φεύγοντας;

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Τα μαγικά μαξιλάρια' (Φεβρουάριος 2015)

mera
Τα παιδιά του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν την παράσταση που αναβλήθηκε «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον».
Θέμα του έργου: «Μια χώρα χωρίς ουρανό. Ένας άπληστος άρχοντας με ένα χρυσό τηλεσκόπιο και ένα μαύρο φτερό. Ένας καταχθόνιος μυστικοσύμβουλος. Ένας νόμος που καταργεί τις Απόκριες, τα πάρτι γενεθλίων και τις Κυριακές. Ένας ύπουλος αρχιμάγος. Μια παπαρούνα κατακόκκινη σαν φλόγα και χιλιάδες μαξιλάρια που έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να στερήσουν τον κόσμο από τα όνειρά του. Αλλά τα όνειρα δε σβήνουν έτσι εύκολα. Απεναντίας, κάτι ονειράκια τοσαδά, που δε σου γεμίζουνε το μάτι, φουντώνουνε καμιά φορά, φουντώνουνε σαν την φωτιά, γίνονται σίφουνας, λαίλαπα γίνονται και κάνουνε τον κόσμο άνω κάτω. Κάποτε λοιπόν στην Ουρανούπολη…».

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες' (Φεβρουάριος 2015)

mera
Τα παιδιά του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν στο Βασιλικό Θέατρο την θεατρική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες».
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "O εκκεντρικός και μυστηριώδης Άγγλος Φιλέας Φογκ έχει υπολογίσει με μαθηματική ακρίβεια ότι μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Γι’ αυτήν του την πεποίθηση στοιχηματίζει όλη του την περιουσία. Το ταξίδι του όμως είναι γεμάτο περιπέτειες. Θα μπορέσουν ο αφελής αλλά πιστός υπηρέτης του, επικίνδυνοι ληστές, μια μοιραία γνωριμία και ένας αδυσώπητος επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ να τον απομακρύνουν από τον στόχο του; Πόσο εύκολο θα είναι το ταξίδι του με ατμόπλοιο, αερόστατο, τρένο ακόμα και με ελέφαντα σε έναν κόσμο γεμάτο απρόοπτα που τίποτα δεν είναι αναμενόμενο; Τι έχει τελικά μεγαλύτερη αξία για τον Φιλέα Φογκ: το ταξίδι ή ένα στοίχημα τιμής;".

--------------------------------------------------------------------------------------Εξορμήσεις 2014Εξορμήσεις 2010 - 2013

Βρείτε μας στο....

    Facebook

Δημιουργική Απασχόληση

ΚΔΑΠ 'Νηπιακός Κήπος'

ΚΔΑΠ

Πληροφορίες & Ανακοινώσεις

Επικοινωνία
contact
Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος
18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Μουδανίων
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 23920-73110
Τηλ: 23920-73166
Fax: 23920-73110

contact
Νέος Νηπιακός Κήπος
Πεστών 30, Θεσσαλονίκη
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 2310-900059
Τηλ: 2310-905862
Fax: 2310-900059