Για τους Γονείς

ΥΓΕΙΑ

Σε περίπτωση αδιαθεσίας του παιδιού, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να σας συμβουλεύσει για την πορεία του παιδιού σας.

Σε περίπτωση ασθένειας, κρατήστε το παιδί στο σπίτι. Μόνο έτσι θα βοηθήσετε το ίδιο, αλλά και θα προστατεύσετε τα υπόλοιπα παιδιά από περαιτέρω ταλαιπωρία.

Τηλεφωνήστε μας άμεσα και δηλώστε την ασθένεια του παιδιού. Η γρίπη μας αφορά όλους.

Έχετε πάντοτε έτοιμη μία λίστα με χρήσιμα τηλέφωνα. (όπως του γιατρού σας, του ΕΚΑΒ, της γραμμής 1135, του κέντρου δηλητηριάσεων κλπ)

Συζητήστε με τα παιδιά σας τους βασικούς κανόνες υγιεινής και εφαρμόστε τους από κοινού.

Καθησυχάστε τα παιδιά για την ασθένειά τους και πείστε τους πως μόνο αν ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του γιατρού θα γίνουν και πάλι καλά και θα επιστρέψουν στο παιχνίδι τους.

Μιλήστε στα παιδιά για τη λειτουργία του σώματός τους και συζητήστε μαζί τους για τα όργανα που έχουμε στο σώμα μας.

Εκπαιδεύστε τα παιδιά στο πώς να πλένουν τα χέρια τους, τα δόντια τους, πώς να σκουπίζονται στην τουαλέτα, πώς να βήχουν ή να φτερνίζονται, σε χαρτομάντιλο ή στον αγκώνα τους.

Είναι ευκαιρία να τους μιλήσετε για τη σωστή διατροφή που δυναμώνει και προστατεύει το σώμα μας.

Δημιουργήστε μαζί με το παιδί σας μικρές ταμπελίτσες σχετικά με τα «πρέπει» και τα «μη» σχετικά με την υγιεινή του σώματος.

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η σχολή γονέων ξεκινά αρχές Οκτωβρίου και τελειώνει στο τέλος Μαΐου. Συνολικά πραγματοποιούνται 12-15 συνεδρίες και σε αυτές συμμετέχουν περίπου 7-10 γονείς. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ενώ τα θέματα που επεξεργαζόμαστε στη σχολή γονέων έχουν να κάνουν όχι μόνο με το παιδί, αλλά γενικότερα με τη δομή της οικογένειας, (με τις σχέσεις μας σαν σύζυγοι, με το τι είδους γονείς είμαστε κλπ.)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Γενικές Συνελεύσεις γονέων πραγματοποιούνται:

Κάθε 2 μήνες με τις νηπιαγωγούς των τμημάτων όπου εκεί οι γονείς ενημερώνονται για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων αλλά και για την πορεία του παιδιού μέσα στην ομάδα.

Σε μηνιαία βάση με την Παιδοψυχίατρο του Σχολείου μας, την κα Αγγελική Κουρή. Η θεματολογία προτείνεται από την ίδια, από τη Διεύθυνση του σχολείου ή από τους ίδιους τους γονείς.

Τρεις φορές το χρόνο με την Παιδοψυχολόγο κα Δέσποινα Γούτα. Θίγονται θέματα σχετικά με το Ιχνογράφημα και την Προετοιμασία για το Δημοτικό Σχολείο.

Συνελεύσεις γίνονται και με την παιδίατρο κα Έφη Κωνσταντινίδου, περίπου 1 φορά το δίμηνο. Η θεματολογία επιλέγεται από το σχολείο ή την προτείνουν οι γονείς.