Η Ιστορία μας

30 χρόνια προσφοράς στην προσχολική αγωγή, αμέτρητες εμπειρίες,

Ο «Νηπιακός Κήπος» ιδρύθηκε το 1989.Το πρώτο παράρτημα λειτούργησε στην Κάτω Τούμπα, ως βρεφονηπιακός σταθμός, στην οδό Άνω Τζουμαγιάς 38 από την Αναστασία Κουντουρούδη, απόφοιτη του τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών σταθμών Θεσσαλονίκης & Μακεδονίας – Θράκης και σήμερα στη θέση της Γενικού Γραμματέα. Μέλος σε διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις και μέλος της OMEP Θεσσαλονίκης. Με στόχο τη δημιουργία ενός σχολείου, που θα ενθαρρύνει τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι ο Νηπιακός Κήπος μεγάλωσε και άνθισε…

Το δεύτερο παράρτημα ιδρύθηκε το 1993 σ΄ ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο με ιδιαίτερους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους… μέσα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην Κάτω Τούμπα.

Σ΄ έναν κόσμο που αλλάζει με γεωμετρικούς ρυθμούς, με ήθη κι έθιμα που συνεχώς μεταλλάσσονται, με σύνορα που ολισθαίνουν και μια καθημερινότητα που απαιτεί συσσώρευση γνώσεων, εμπέδωση εμπειριών και ισορροπία συναισθημάτων, τα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής «Νηπιακός Κήπος» στόχευσαν όλα αυτά τα χρόνια, στην ξεχωριστή φροντίδα του δικού σας παιδιού, εφαρμόζοντας πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα, βασισμένα στις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής. Και δεν σταματήσαμε μόνο εκεί … Το όνειρο, έγινε πραγματικότητα!!!

Τον Σεπτέμβριο του 2010, μετά από μια επιτυχημένη πορεία, ένα όνειρο ζωής πραγματοποιείται… Σε ιδιόκτητο χώρο, μελετημένο και σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποτελεί ό, τι πιο εξελιγμένο προβλέπει η σύγχρονη παιδαγωγική, από πλευράς κτιριακών εγκαταστάσεων, δομής, οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών, με όλες τις προδιαγραφές της ΕC, δημιουργείται το «Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος», δυναμικότητας 200 περίπου παιδιών. Οι εσωτερικές του εγκαταστάσεις εκτείνονται σε 1.500τμ. ενώ ο περιβάλλον χώρος ξεπερνά τα 5.000τμ. Το καινούριο κτίριο περιλαμβάνει Βρεφικό & Παιδικό Σταθμό, Διθέσιο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο και Κ.Δ.Α.Π (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) για παιδιά από 6-12 ετών.

heart image

Σ΄ αυτά τα 30 χρόνια … αρωγούς στο δύσκολο αυτό έργο είχα τους γονείς μου,
τον σύζυγό μου και τα παιδιά μου, που ο καθένας με τον δικό του τρόπο συνέβαλαν στη δημιουργία
και την ανάπτυξη … του Νηπιακού Κήπου.