Ρύσιο Θεσσαλονίκη

Σχεδιάσαμε έναν τόπο που να αξίζει στα παιδιά...

γιατί οι ωραίες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας είναι οι πιο διαρκείς και αυτές που διαμορφώνουν τον άνθρωπο, του δίνουν δύναμη σε δύσκολες στιγμές της ζωής του και τον κάνουν να γίνει πιο καλός και πιο ανθρώπινος.

Το σχολείο μας βρίσκεται στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στο δρόμο για Χαλκιδική λίγο μετά το Mediteranean Cosmos. Είναι ένας χώρος φιλικός, ασφαλής και ευχάριστος, αντάξιος των καλύτερων Ευρωπαϊκών παιδικών σταθμών. Δημιουργήθηκε με σεβασμό και αγάπη στα παιδιά και επίκεντρο την 30χρονη εμπειρία μας.


Εξωτερικές εγκαταστάσεις


Ο εξωτερικός χώρος 5.000 τ.μ. περιλαμβάνει:

3 ξεχωριστές παιδικές χαρές

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Ημιυπαίθριους χώρους παιχνιδιού

Γήπεδο ποδοσφαίρου

Μπασκέτα

Εξωτερικούς χώρους καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Λαχανόκηπο, Parking σχολικών λεωφορείων

Parking επισκεπτών

Εσωτερικές εγκαταστάσεις

Η κατασκευή του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές της ΕC και όλους τους όρους των τελευταίων κανονισμών (γενικό οικοδομικό κανονισμό, αντισεισμικό κανονισμό, κτιριοδομικό κανονισμό, κανονισμό πυρασφάλειας κ.τ.λ.) και πληρεί στο έπακρο τις προδιαγραφές λειτουργίας του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας & του Υπουργείου Παιδείας. Όλος ο χώρος είναι εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης, ενώ για την ασφάλεια των παιδιών υπάρχει διαρκής επίβλεψη με κλειστό κύκλωμα με εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες σε όλους τους χώρους του κτιρίου και σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο με εταιρεία security

To σχολικό κτίριο 1500τμ είναι κατασκευασμένο από οικολογικά υλικά με μεγάλες αίθουσες με σεβασμό στον προσωπικό χώρο του κάθε παιδιού (οι αίθουσες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τον αύλειο χώρο και την παιδική χαρά , φωτίζονται με άπλετο φυσικό φως και έχουν φυσικό εξαερισμό, και είναι αυτόνομα κλιματιζόμενες. Είναι εξοπλισμένες με έπιπλα ειδικά προσαρμοσμένα στα παιδιά της κάθε ηλικίας που εξυπηρετούν, καθώς και με πλούσιο εποπτικό υλικό, γωνιές δραστηριοτήτων και δημιουργικού παιχνιδιού). Πιο συγκεκριμένα ο εσωτερικός χώρος περιλαμβάνει:

Αίθουσες δημιουργικής απασχόλησης

Χώρους υγιεινής νηπίων

Χώρους υγιεινής ενηλίκων

Βεστιάρια

3 Τραπεζαρίες

Αίθουσα ξένων
γλωσσών & Η/Υ

Αίθουσα θεάτρου

Κλειστό γυμναστήριο

Αίθουσα μουσικής

Εργαστήρι εικαστικών

Αίθουσα χορού

Αίθουσα θεατρικών εκδηλώσεων & ομιλιών

Αναρρωτήριο
Ιατρείο

Αίθουσες ύπνου βρεφών

Αίθουσα ύπνου νηπίων

Μεγάλη σημασία δόθηκε στην επιλογή των χρωμάτων, του εξοπλισμού, στη διαμόρφωση του κήπου και της παιδικής χαράς, στο σχεδιασμό των οποίων συμμετείχαν εκτός από τον υπεύθυνο Μηχανικό και εξειδικευμένη αρχιτέκτονας.